T-shirt of trui borduren

Bij ons kunt u alle soorten textiel, zoals truien, vesten, t-shirts, overhemden en zelfs leer (leren tassen) laten borduren.

Hoe werkt machinaal borduren?

Om de mogelijkheden en onmogelijkheden van borduren te begrijpen is het belangrijk iets te weten over het proces van borduren.

De borduurkaart

Een borduurmachine leest geen bestanden zoals JPG, PNG of GIF, maar gebruikt een speciaal borduurbestand, ook wel een borduurkaart genoemd. Een borduurkaart wordt digitaal gemaakt aan de hand van een aangeleverde afbeelding, het beste kan hiervoor een vector bestand gebruikt worden.(EPS) In deze kaart wordt de borduurdichtheid en de borduurrichting vastgelegd voor een optimaal resultaat.

Meestal wordt na het maken van de borduurkaart een proefborduring gemaakt op een klein lapje stof. Deze wordt in de borduurstudio gecontroleerd op fouten, gefotografeerd of op uw verzoek fysiek naar u toe gezonden. Hierdoor weet u zeker dat u het uiteindelijke resultaat kunt beoordelen voordat uw kleding wordt geborduurd.

Hoeveel kleuren kan ik gebruiken?

Een van de nadelen aan borduren is dat het niet mogelijk is fullcolor the borduren. Het aantal kleuren is in principe oneindig, alleen een borduurmachine kan geen kleuren mengen zoals dat bij verf wel mogelijk is. Per kleur wordt er in de borduurmachine een andere klos garen gebruikt. Wanneer er verlopen in uw logo zitten zal het niet altijd mogelijk zijn deze precies zo te borduren.

Hiernaast is een voorbeeld te zien van een vlam met kleurverloop van rood naar geel. Het is mogelijk meerdere kleuren garen te gebruiken voor een beter resultaat. Hier is gekozen voor een gevlochten effect waardoor men begint met rood, en vervolgens steeds meer afwisselt naar oranje. Hierdoor ontstaat een optisch verloop.

Of dit een mooi resultaat is, laat ik aan u over. ;)